Oddsspill og spilleproblemer

, Psykolog, Blå Kors Senter lest 3.5K ganger

Oddsspillere er genuint sportsinteresserte mennesker. Noen spiller for å tjene penger, mens for mange handler det bare om en annen måte å dyrke sin sportsinteresse på.

Oppdag 5 flere artikler om dette temaet

Oversikt over kurset

Oddsspill er kunnskapsspill. Spillerne har ofte gode kunnskaper om spillere, lag og ligaer. Noen går veldig systematisk til verks og gjør grundige analyser av kamper og saumfarer nettet etter gode odds.

Kan man tjene penger på oddsspill? De aller fleste som spiller vil tape penger i det lange løp (ellers ville det vel vært upopulært å være bookmaker). Det er flere grunner til dette, den viktigste er nok at spillselskapene beregner odds som de regner med å tjene på i det lange løp. Man får sånn sett ikke rettferdige odds.

Med fremveksten av utenlandske spilleselskaper med bedre odds, og betting exchanges har nok flere øynet muligheten for å gjøre profitt på sportsspill. Alikevel er nok det å gjøre fortjeneste meget vanskelig.

Oddsspill handler ikke bare om kunnskap og fornuft, det handler også om emosjonell kontroll. Man må kunne takle det å tape uten å begynne å gjøre dårlige valg. Dette er ekstra vanskelig om man har satset penger som man strengt tatt ikke har råd til å tape.

Hold deg oppdatert! Følg oss på Facebook og Twitter.