Hvordan begrense tilgangen til penger

Å stanse tilgangen til penger stanser muligheten for spill og gir deg et pusterom

, Psykolog, Blå Kors Senter lest 5K ganger

Å stanse tilgangen til penger stanser muligheten for spill og gir deg et pusterom

De fleste som har spilleproblemer trenger en eller annen form for hjelp til å styre penger i en periode når de skal slutte å spille. Dette er sjelden noe som man er glad for, og kan oppleves som belastende for både spilleren og den som hjelper med å styre pengene. Sørg for å gjøre klare avtaler, også om hvor lenge ordningen skal vare.

Oppdag 5 flere artikler om dette temaet

Oversikt over kurset

Tips for hvordan dette kan gjøres: 

 • Sett lønnen inn på noen andres konto

  Begrens tilgangen til håndterbare summer. I begynnelsen kan det være nødvendig med daglige utbetalinger. Målet er å håndtere mer og mer penger selv etter hvert.

 • Gi noen du stoler på innsyn på kontoen din

  Mange spilleavhengige synes det hjelper om noen de stoler på kan lese kontoutskrifter og se om det er gått penger til spill.

 • Bruk kontanter

  Selv om man selvsagt kan spille for kontanter, sier mange at det virker begrensende at man må gi fra seg fysiske penger.

 • Overlever bank-kodebrikke/kort til noen andre
 • Skaff deg bankkort som ikke kan brukes til netthandel

  Det finnes kort uten den nødvendige nummeret trykt på. Da kan du ikke bruke kort til nettspill. Evt er det noen som skaffer seg nytt visakort og får en venn til å skrape bort CVC koden. Dette sperrer også for nettspill.

 • Legg igjen kredittkort/kodebrikke på jobb

  Mange spiller på kveldstid og i helgene. Ta ut kontanter til det du trenger, og legg igjen kortet.

 • Fjerne muligheten for kreditt ved å sperre deg for kredittsjekk

  Du vil få et brev med en åpningskode, det kan være lurt å la noen du stoler helt på ta vare på denne. Les hvordan du går frem her: geekpod.net

 • Sende brev til kreditorer og be om at de ikke låner deg mer penger
 • Sett opp autotrekk på regninger

  Mye penger på konto er ofte fristende å spille for. Sett opp autogiro og automatiske trekk som fjerner penger fra brukskontoen med en gang de kommer inn. Det sikrer at du får betalt regningene.

 • Forvaltningsavtale med NAV

  Man kan inngå en avtale om frivillig forvaltning med NAV som da kan styre økonomien. Dette er ressurskrevende for NAV å administrere, og de vil nok ikke inngå en slik avtale uten at andre muligheter er prøvd først.

Hold deg oppdatert! Følg oss på Facebook og Twitter.